петък, 7 юли 2017 г.

Йордан Марков засне морски видео клип на най-новия си хит „Лято е“

Най-новият хит на поп певеца Йордан Марков се нарича „Лято е“ (www.youtube.com/watch?v=hVzz99tnDuQ&feature=youtu.be), по който той засне в средата на м. юни втория си видео клип, и вече в целия блясък на фона на морето е в интернет, на екраните по станциите на софийското метро, в социалните профили на изпълнителя, както и в различни телевизии. 

Курортно селище „Дюни“, къмпинг „Смокиня", емблематичният най стар черноморски български град Созопол и река Ропотамо, известна с нежните си лилии, са местата, където са заснети кадрите от късометражния филм на песента, вече видяна от близо 20 000 потребители само за една седмица от публикацията й в Ю туб.

Относно нея и видео реализацията заслуга имат: авторите Мартин Андонов, Калина Миланова, Радостин Събев-Шошо – режисьор, сценарист и оператор, както и авторът на аранжимента Пламен Велинов. Някои от моментите в клипа са постигнати благодарение на помощта на дрона на Николай Драганов. Специални благодарности са отправени към бизнес дамата Гергана Ташкова и към българската марка за очила KWIAT.

За новата си видеотворба и в навечерието на подготовката на следващата Йордан Марков сподели за медиите:

„Клипът стана за една вечер и един ден, като по време на заснимането му цялата група много се забавлявахме, вкл. мои приятели от Силистра и други места, както и колеги от Националната музикална академия в София. Трябва да отбележа, че т.г. завърших магистърската си степен в класа по „Поп и джаз пеене“ на проф. Стефка Оникян. Видео версията на песента дава възможност на повече хора да я чуят, за да проявят интерес и към предишните ми песни, защото в днешно време животът се развива чрез интернет, медиите и телевизиите. Неслучайно ми предстои поредно гостуване в предаването на Милен Цветков, а е подготвен за излъчване и запис в студиото на културното предаване COOL…T по БиТиВи.“

Новият видео клип на Марков бе повод и за блиц интервю, което предлагаме на Вашето внимание.


-    Как да определим като стил твоите песни?
Те не са типични поп песни, а естрадно-шлагерен микс: някои са с мелодично звучене, други имат модерно пресъздаване. И всички те оформят един комплекс, какъвто представлява първият ми албум „Живот на кръстопът“. Подобни ще има и във втория, който е в процес на подготовка. В репертоара си имам също кавър версии на песни като „Джалма“ (позната в изпълнение на дует „Ритон“ и на Филип Киркоров), „Ако си дал“ (Емил Димитров), „Не остарявай, любов“ (Михаил Белчев) и др.

-       Каква част от тях са така да се каже „твои песни“?
-   В албумите си и в концертните изяви – в телевизии, по тържества, сватби и в събития по различни покани, представям 20-25 песни, които имам право да изпълнявам. Повечето от тях са в издадения албум и са с уникален номер в Министерство на културата. Аз не мога да правя друго, освен това, което са ми дали природата и моите родители, и имам своята естествена публика от различни поколения.

-         Каква е конюнктурата в песенния шоу бизнес?
     В днешно време медиите и телевизиите налагат коя песен да стане известна, но по този начин песните бързо остаряват, което принуждава певците постоянно да изкарват нови на пазара. Стигна се дотам поп фолк певиците да влизат в дуети с колеги от други жанрове, за да си осигуряват повече публика. Така се стигна в условията на луда надпревара до последната тенденция…рап чалга.

-         Певците от твоето поколение не пеят често на български език…
-  Да, така е, малцина от моите връстници имат песни на български език и често получавам съвети да изпълнявам т.нар. модерни песни на други езици. Моите наблюдения обаче показват, че тези, които го правят, не са просперирали особено.

-        Как организираш своята работа?
-  Зад мен не стои никой – сам си организирам екипа от 16 души – вкл. озвучаване, техническо обслужване, светлинни програми, балет и танцова фолк група, за да правим концертите. Първите ми самостоятелни изяви вече са факт в Силистра, Тутракан и Благоевград, наесен предстоят други в Русе, Добрич и  Варна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар