сряда, 5 юли 2017 г.

Силистренски математици с фурор на интер състезание в Несебър


ФсБ-профил на ПМГ "Св. Климент Охридски" - гр. Силистра: За поредна година учениците на ПМГ „Св. Кл. Охридски“ се включиха в международната надпревара „Математика без граници“, чийто домакин за четвърти път бе община Несебър. Децата се състезаваха както индивидуално, така и отборно със свои връстници от страната и от други 11 държави (Азербайджан, Казахстан, Киргизстан, Малта, Македония, Мексико, Русия, Румъния, Турция, Хонконг и Узбекистан).

Те преодоляха с лекота математическите изпитания и още веднъж показаха, че добрата подготовка през годината, неуморният труд в решаването на задачи (дори понякога и в коридорите на училището през междучасията) и участието във всички математически турнири се отплащат със заслужени награди и грамоти, но и с удовлетворение, което би следвало да е безценно.

Няма как да не споменем имената на заслужилите похвала: Божидар Димитров от 6. а клас, който и през тази година получи най-голямото отличие за индивидуалното си участие на турнира – купата на кмета на Несебър, връчена му лично от Николай Димитров. Ученикът беше единственият участник на турнира, постигнал абсолютния максимум от 120 точки във всички кръгове. Заслужи също и статуетка „Математическа звезда“ за най-добър български участник, златен медал и златна купа за най-добър шестокласник.

Иван Богданов от 6. а клас, който също достигна максималния брой точки на финалния кръг и заслужено беше удостоен със златен медал и бронзова купа за цялостно участие. На отборното състезание гимназията беше представена от двамата шестокласници, както и от Николай Георгиев от 5. а клас, който също имаше голяма заслуга за преодоляване на щафетните задачи, въпреки. Тримата ученици бяха ненадминати, за което получиха златни медали.

Не можем да пропуснем също и ръководителя на блестящите ни математици – Анна Георгиева, която неуморно работи с нашите момчета и момичета не само за успехите им, но и за това децата да обичат математиката.

За да се насладите на атмосферата от състезанието, посетете: http://www.mathematicalmail.com/index.php

Няма коментари:

Публикуване на коментар