четвъртък, 13 юли 2017 г.

Две силистренски крепости в уникален фото пътеводител за България

Фотопътеводител представя крепости и антични градове в България - сред тях две са в Силистра (Дуросторум и Меджиди табия). Посетете уникални дестинации и нови места. Потопете се в света на интересни исторически битки, живот и култура в епохите на Античността и Средновековието и техния отпечатък върху историята на България. Вижте на живо и усетете атмосферата на отминалите велики владетели и армии, бранили родината и завладявали територии на различни империи. Това приканват издателите на туристическия пътеводител "Крепости и антични градове в България". 

Проектът на издателствата "Бико България" и "Травъл буукс" обединява 77 забележителни крепости и останки от антични градове в цяла България. Представени с резюмиран исторически текст и впечатляващи, над 560 на брой снимки, културно- историческите паметници ще ни отведат в епохите на Античността и Средновековието. 

Книгата разкрива уникални дестинации, реновирани и облагородени крепости, открити музеи и спиращи дъха панорамни гледки. Към фото пътеводителя е добавена специално изработена, уникална туристическа карта, съдържаща кратко упътване за забележителностите и снимка. Картата включва всичките 77 обекта от книгата, както и още 22 допълнителни крепости в цяла България. За по-лесно намиране с GPS и смартфон е добавен QR код към всеки обект, който съдържа данните на географските координати и прави зареждането им и навигирането до обекта бързо и лесно. 

С помощта на специално разработеното мобилно приложение за интерактивни книги на издателство "Травъл буукс" можем да разглеждаме впечатляващи видео материали от самите туристически обекти. Мобилното приложение може да се свали от ANDROID MARKET, като се въведе в полето за търсене ключовата дума "travelbooks.bg". Инсталирайте и сканирайте определени снимки от книгата, за да видите видео, заснето с дрон или разходка из туристическия обект, допълват издателите. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар