четвъртък, 27 юли 2017 г.

В отблясъка на "Огнен Дунав - Тутракан 2017"


Тутракан. Фестивалът „Огненият Дунав“ е най-голямото културно мероприятие в града, той е достъпен за всички абсолютно безплатно. Това каза кметът на Тутракан Димитър Стефанов в интервю за Агенция „Фокус“ за фестивала „Огненият Дунав“, който ще се проведе от 25-ти до 29-ти юли в Тутракан. По думите му фестивалът „Огненият Дунав“ се е превърнал в традиция. „Имаме много обаждания и запитвания откога докога ще се проведе, както и дали има свободни места по хотелите и коя вечер какви мероприятия са предвидени“, каза кметът на града. 

Димитър Стефанов подчерта, че фестивалът се осъществява вече шеста поредна година. „Всичко, което представяме на „Огнения Дунав“ е достъпно не само за гражданите на община Тутракан, но и за всички туристи абсолютно безплатно. Нашите гости и жители могат да се докоснат до различните стилове без това да ги засяга финансово“, коментира той. Димитър Стефанов уточни, че интересът към фестивала е много голям. Кметът на Тутракан посочи, че има посетители от Румъния, Турция, Германия, Гърция, Русия и Украйна. 

„Миналата година само по време на заключителната част на „Огнения Дунав“ посетителите бяха над 20 хил. души. Това са хора, които са жители и гости на Тутракан“, допълни кметът. Той поясни, че Община Тутракан е на финалната права от подготовката на „Огнения Дунав“. „Както всяка година, това ни е най-голямото културно мероприятие. Той започна на 25 юли, а заключителната му част е на 29 юли, събота. „Огненият Дунав“ всяка година приключва последната събота от юли месец. 

Деница КИТАНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар