сряда, 12 юли 2017 г.

Кметове и общинари от Силистра с визита във Велес, Македония


В рамките на един по-малко от месец община Силистра си спомни, че има градове побратими и в други страни - наскоро в град Ржев, Русия, бе делегация, съставена от видни общинари и от общински съветници. По покана на кмета на Община Велес д-р Славчо Чадиев делегация от Силистра посети македонския град, домакин на Международен фолклорен фестивал. Общините Силистра и Велес поддържат ползотворни контакти в областта на международното сътрудничество, местното самоуправление, културни събития.

Делегацията включваше Цветана Игнатова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности”, както и кметове на няколко населени места – едни от най-големите или знакови за общината: Георги Иванов – Сребърна, инж. Денчо Георгиев – Айдемир, Павлина Романова – Смилец, Иванка Славова –  Ветрен. 

Град Велес е разположен на бреговете на река Варда, намиращ се на 50 км от столицата Скопие и е с население от 50 хиляди души. Има богата история и културен живот. Чуждестранни и местни инвестиции осигуряват икономическото развитие на региона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар