вторник, 25 юли 2017 г.

Отборът от незрящи стрелци с лък от Силистра - на четвърто място в страната


На 23 юли на базата на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София бе държавното първенство по стрелба с лък незрящи. Проявата е част от държавния спортен календар на федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“

Спортен клуб за хора с увреждания „Доростол 2011“ Силистра участва за първи път в подобно начинание с трима състезатели: Добромир Удрев, Станимир Иванов - 9-и в класирането, и Седат Мусин (на снимката отляво надясно). В отборното класиране силистренските стрелци са на 4-о място от 6 отбора. Клубът развива още спортовете лека атлетика, канадска борба (и в двата спорта има медали, дори и от международни първенства), шахмат и шоудаун.

Състезанието бе в 2 категории - стрелци с пълна загуба на зрение и стрелци с остатъчно зрение, ползвайки тактилна стойка за ориентация и прицелване. Всички състезатели са имали право на 2 контролни и на 3 състезателни серии от по 3 стрели всяка. Първите четирима от всяка категория се класират за елиминациите, в които ще се определи крайното класиране в челото на всяка категория. Отборното класиране се формира въз основа на резултатите на тримата най-добре представили се от всеки клуб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар