четвъртък, 27 юли 2017 г.

Кампанията "Да изчистим България" е на 16 септември

www.btvnovinite.bg. bTV започна подготовка на кампанията "Да изчистим България заедно". Тази година мотото на зелената инициатива е: "Играем чисто! България един отбор". За пръв път голямото чистене ще бъде през есента - на 16 септември. Идеята е да не остане боклук под снега. В рамките на кампанията досега са събрани 82 хиляди тона отпадъци и са премахнати над 7300 нерегламентирани сметища. 

“Огромното участие, което постигнахме през годините, привличайки почти 1,4 млн. доброволци за инициативата, ни дава увереност, че можем да постигнем още повече. Като медията с най-широко национално покритие, като медия с влияние върху живота на хората ние ще продължим да тъсим подкрепа за постигане на най-добрите резултати в името на тази кауза”, заяви Флориан Скала, главен изпълнителен директор на bTV. 

www.agro.bg. Структурите на Министерство на земеделието, храните и горите ще подготвят списък с места, на които ще маркираме зони, които да бъдат почистени в горските територии на 16 септември. И през тази година разчитаме, че от нашите структури доброволно ще се включат в кампанията по почистването на горските територии както и досега над 3000 служители и семействата им от държавните горски предприятия и стопанствата към тях, както и от регионалните дирекции по горите. Имаме готовност да участваме и с извозване на част от отпадъците по места, където ще се почистват горски територии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар