петък, 7 юли 2017 г.

Разходка не с лодка, а с привързан балон над Дунав

По www.arenamedia.net и www.dunavmost.bg

Нов туристически продукт - летене с топло въздушен балон ще бъде представен в Русе на 17 и 18 юли 2017 от 14  ч. в хотел „Дунав Плаза“. Участниците ще могат да наблюдават привързано издигане на балона.

(Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия Русе кани всички заинтересовани на семинар по проект “Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт  „Летене с топло въздушен балон“. )

Услугата се предлага от три неправителствени организации: Агенция за регионално развитие и бизнес център  Видин, румънската организация АРИЕС  Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 Монтана по проект към програмата за ТГС Интеррег V-A Румъния – България. Това са А

Новосъздадената туристическа атракция ще бъде включена в туристически оферти, предлагани в цялата трансгранична зона, ще бъде създадена и мрежа за партньорство и промоция на новия продукт.

Очаква се да бъдат привлечени повече чуждестранни туристи, да се повиши броят на нощувките в трансграничната зона, обхващаща 8 области в България граничещи с река Дунав - от Видин през Силистра до Добрич, и 7 области в Румъния - от Мехединци до Констанца. 


Според ФсБ-профил в България с въздушни балони се лети и над Седемте рилски езера: "На 30 януари, по изгрев слънце, имахме уникалния шанс да осъществим първите два свободни полета с топловъздушни балони над Седемте Рилски езера през зимата. Имахме перфектни условия на безветрие, ярко слънце и изкрящо сини небеса. На 29 януари, качихме двата балона с кошове, вентилатори, горелки и бутилки на заснежената поляна до езерото Бъбрека, с помощта на Рила спорт. Slaveyko Staykov осигури шейните и ратрака, с които качихме целия инвентар на платото. На следващия ден пилотите разпънаха пъстрите куполи и полетяха над величествената панорама."

Няма коментари:

Публикуване на коментар