вторник, 18 юли 2017 г.

Събития за Левски в Силистра, Тутракан, Главиница, Дулово и Ситово

В чест на Левски - събитие в село Смилец


Общоградско тържество в град Тутракан - в парка с паметника на Васил Левски. Цветя и венци на признателност поднесоха граждани и гости на община Тутракан по случай 180-годишнината от рождението на Апостола.

По повод 180 г. от рождението на Васил Левски членовете на клуб РОДИНОЛЮБИЕ при НЧ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ село Ситово се поклониха пред паметника на нашият национален герой, дал живота си за освобождението на България. Активисти на клуба рецитираха стихове и песни, посветени на безсмъртното дело и подвига на Апостола на свободата.



По подобен начин, но на своя територия - в град Главиница, рецитал по случай 180 години от рождението на Васил Левски представи групата по художествено слово към НЧ „Христо Ботев - 1940 г.” гр. Главиница. Тържествено поклонение и полагане на венци и цветя пред бюст - паметника на Апостола в град Главиница, намиращ се пред едноименното Средно училище.


Поредна изява имаше и Група за патриотични песни в град Дулово - също по повод Деня на Левски и неговото рождение, и пред паметника на Апостола в добруджанския град, където също има училище - при това най-голямото в област Силистра, носещо името на великия карловец.


В Силистра бе проведено тържества за 180-ата година от рождението на Апостола на Свободата – Васил Иванов Кунчев – Дякона. В най-големия град на Крайдунавска Добруджа то бе организирано от община Силистра и партньори от неправителствения сектор (Общински комитет „Васил Левски“, Клуб „Традиция“ и др.).

Няма коментари:

Публикуване на коментар