четвъртък, 27 юли 2017 г.

Среща с бизнеса в Тутракан на Маргарита Попова - екс вицепрезидент и настоящ зам. шеф на БСК

М. Попова и д-р Д. Стефанов - кмет на община Тутракан
В Тутракан бе проведена среща на представители на бизнеса с Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България (2011-2016), настоящ зам. председател и главен секретар на Българската стопанска камара, научаваме от профила във Фейсбук на Калина Грънчарова - в. Тутракански глас.

Междувременно от публикация в www.epicenter.bg научаваме: Маргарита Попова смята, че България се нуждае от стратегия за повишаване на доходите и я определи като мероприятие с дългосрочна визия. "Тя е част от големия план за икономическото възмогване на страната", каза Попова, която днес в Тутракан има среща с представители на малкия и среден бизнес, предаде БТА, цитирани от novini.bg.

По думите на Маргарита Попова разработването на стратегията трябва да стане "заедно, на масата на преговорите", от работодателските организации, държавата и синдикатите. Тя смята, че е нужно да се обмисли "дали не трябва да преначертаем икономическата карта на страната".

"Просто трябва да се мисли за това да укрепнем икономически, да можем да произвеждаме повече, по-качествено - само така доходите ще може да нараснат и хората ще да бъдат по-удовлетворени", заяви Попова и подчерта, че трябва да се чуе гласът на хората на бизнеса по места.

Маргарита Попова каза, че въпросът за заплащането на добавка за стаж и за придобита професионална квалификация остава отворен и ще се дискутира в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Това е един мъничък детайл от въпроса за доходите и от големия въпрос за икономическата и социалната политика в държавата", подчерта Маргарита Попова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар