понеделник, 17 юли 2017 г.

Поредна ротация в ръководството на Ротари клуб Силистра


В изнесена лятна изява на Ротари клуб Силистра бе извършена поредната ротация в ръководството на неправителствената организация, която по традиция става факт в първите дни на месец юли, тъй като новата ротарианска година започва в първия ден на първия месец от второто шестмесечие.

Павлин Иванов – ръководител на Регионално депо за твърди битови отпадъци Силистра, е новият президент на клуба за 2017-2018 г., поел щафетата от досегашния президент Николай Костов, който бе начело на клуба в неговата 15-а годишнина.

„В следващите месеци ще довършим проекта за облагородяване на терена между ул. „Ген. Колев“ и „Сан Стефано“ (ЖК „Дунав“), на практика в изпълнение на разработка на община Силистра, вкл. и чрез монтиране на пейки, беседки и кошове за отпадъци. Средствата бяха събрани на поредния Великденски бал, организиран от Ротари клуб Силистра; ще стартираме и нови проекти, заедно с Интеракт клуб Силистра“, заяви г-н Иванов, след като окачи огърлицата на властта.

Той връчи и първите по рода си в клуба две „Признания“ – символични отличия за активност към делата на клуба – към паст президента Николай Костов („за креативно и активно президентство“) и към дългогодишния секретар Йордан Георгиев („за представяне на клуба чрез професионалната му дейност в сферата на журналистиката“).

Новата ротарианска година в Ротари клуб Силистра започна с прием и на нов член в лицето на Димитър Димитров, управляващ зала за интелектуални и спортни  игри, част от които вече са пробвани в други изнесени сбирки на силистренските ротарианци, за да стане ясно, че и в Силистра има подобни места за социално общуване.

В момента в РК Силистра членуват близо 20 ротарианци от 25 до 74  г., като поне една трета от тях са под 35 г., което го прави един от най-младите в страната. За ротарианската 2017-2018 г. на национално ниво президент (дистрикт гуверньор, т.е. управител) на Ротарианска общност 2482 България е Емил Коцев – ротарианец от Русе, дългогодишен преподавател в РУ „Ангел Кънчев“, вкл. и във Филиал Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар