сряда, 19 юли 2017 г.

Експерти на ЦКС София обучиха в Проф. Иширково производители на хляб


Силистренското село Проф. Иширково, някога едно от най-големите и знакови с традиции, поминък и фолклор в област Силистра, днес е един от примерите, че където е текло, пак ще тече, макар и в условия на демографска и на икономическа криза.

Тези дни ЗК ,,Нива-93 бе домакин на организирането от Централен кооперативен съюз София обучение по съвременни методи и технологии в производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия, научаваме от ФсБ-профила Кметство Проф. Иширково.

Обучението бе проведето под ръководството на специалистите Васил Митрев - главен директор на главна дирекция ,,Методология на стопанските дейности”, и  на инж. Цецко Григоров - главен експерт при главна дирекция ,,Методология на стопанските дейности. Форума уважиха хлебари, технолози и специалисти от бранша при кооперативните съюзи Силистра, Русе, Варна, Добрич, Шумен и Търговище.

Иширковски череши, кайсии, праскови, жито, зеленчуци, мед...Вече на цялата област е известно, че иширковската хлебопекарна е една от малкото действащи фурни в област Силистра, особено в селата. ЗК ,,Нива-93” вложи сериозни инвестиции в нейното модернизиране, както и за разкриване на цех за закуски. Сега хлебопекарната е съвременен център на производство на пет вида хляб, на над 10 хлебни и още толкова видове сладкарски изделия. Нейните производи се пласират с успех в околните села Йорданово, Смилец, Сърпово, Ламбриново, както също в градовете Силистра и Дулово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар