вторник, 4 юли 2017 г.

С танци, конкурси и усмивки продължава детският танцов фестивал в Силистра

В рамките на МДФ Утрешният мир започна с днешното приятелство бе проведен традиционният конкурс за мис и мистър на фестивала, спечелени съответно от Нино Маткава от Грузия и от Габриел Георгиев от Клуб "Елеганс" СилистраЖурито с председател Ростислав Павлов - секретар на Община Силистра, и членове Йордан Колев - директор Художествена галерия Силистра и Дария Хърватева от Общинска администрация бе очаровано в едно с публиката от прекрасните превъплъщения във фокуса на конкурса. 

В категорията за най-оригинално послание спечели украинската група, с най-оригинален костюм бе НЧ "Родолюбие". Наградата за поддържаща публика отиде при Грузия, най-елегантна двойка са Тиана и Павле, а най-слънчева усмивка имаше Мартин от Балет Б2 Силистра.

Снощи бе откриването на фестивала в салона на ДТ Силистра с участието на кмета д-р Юлиян Найденов, зам. кмета Денка Михайлова - ресорен на хуманитарните дейности, както и на нейния колега Тихомир Борачев - новоназначен зам. кмет в ресора на устройство на територията, на когото това бе реално първо представяне пред обществеността на Силистра. Представен бе и поздравителен адрес до участниците от областния управител Ивелин СтатевПроведен бе и първият фестивал концерт, като вторият предстои днес от 18 часа.

Международният детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство” е престижна проява на таланти с начало от 1994 г. За двадесет и втори пореден път Община Силистра посреща талантливите деца на Грузия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна и България, вкл. всички танцови състави от Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар