сряда, 19 юли 2017 г.

ТИД 2017 ще бъде в Силистра на 26 август

Известен е графикът на Международната гребна регата по река Дунав ТИД от Инголщадт до Силистра, която тази година се провежда за 62-ри път и ще бъде в последната си точка – при древния Дуросторум на 26 август. На практика две седмици са необходими на каякарите да изминат разстоянието от Ново село (км 833) до Силистра (км 375). В област Силистра те ще акостират, както следва: на 24.08. в Тутракан, а на 25.08. във Ветрен.

Общо 13 са местата, където ще спират да нощуват гребците, като само във Видин и в Русе имат по график почивни дни. По традиция неформалното прощаване с реката и с регатата е в село Ветрен, където се предвижда поздравителна програма и дегустация на рибена чорба. Обикновено представителите на нациите, участващи в проявата – най-голяма по рода си в света, достигнали до крайната точка, имат делова среща с ръководството на община Силистра.

ТИД или „Tour International Danubien“ (tidbg@abv.bg, р-л на българския екип е Йонко Кожухаров) е ежегоден гребен поход по река Дунав, който преминава през почти всички крайбрежни страни по течението на реката – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България. В продължение на близо два месеца от края на м. юни до края на м. август каякарите в него преминават около 2 020 км. Маршрутът е разделен на етапи, като във всяка дунавска страна има по един етап. Някои участници преминават цялото разстояние, други според желанието и възможностите им, само отделни разстояния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар