понеделник, 19 февруари 2018 г.

Тутраканка е част от ново уникално трио в "Гласът на България"

Тутраканка родом е в триото, направило впечатление още в първите предавания на новото издание на музикалния шоу формат „Гласът на България“. Става дума за български вариант на култовата американска група Destiny’s Child  (Деца на съдбата), изгрял на родната сцена. 

Сайт www.Trud: С изпълнение на парче на американските си колежки, като част от група „Тринити“, заедно със  Славина и Миглена, Божана (Спасова)  взривиха сцената на музикалното риалити по Би Ти Ви още в първия eпизод от петия сезон. Г-ца Спасова е възпитаничка на Национална музикална академия и е дъщеря на журналистката Тамара Спасова - главен редактор на в. „Напредък“ - град Тутракан.

На треньорите Иван Лечев, Поли Генова, Влади Ампов–Графа и Камелия бяха нужни само няколко секунди след излизането на момичетата и два изпeти от тях тона, за да натиснат бутоните пред себе си и да ги поискат в отборите си. Още преди „Тринити“ да се качат на сцената, Поли Генова отбеляза пред колегите си, че ръцете й са изпотени, което е знак, че нещо интересно ще се случи. 

Явно интуицията й е била правилна, защото триото не само предизвика викове във всички, но и война за това какъв да бъде изборът им на треньор и отбор. Славина, Миглена и Божана споделиха, че макар да се познават от малки, пеят заедно от по-малко от година. Въпреки това те имат завидна музикална и сценична симбиоза, която не остана незабелязана от Камелия, Поли, Графа и Лечев. С колкото и убедителни думи да се опитаха да ги привлекат останалите обаче, момичетата единодушно избраха да работят с Иван Лечев.

„Ако вие не сте на финал, значи аз нищо не разбирам. Страхотни сте“, бяха първите думи на треньора им, след като ги поздрави. Решението на „Тринити“ обаче разстрои Поли Генова, която се надяваше, че ще изберат нея. Лечев обаче не издържа и изкрещя от радост, че е привлякъл „перлите“ при себе си. 

ВЕРСИНАЖ: Да припомним, че в друг музикален формат - X фактор“, отново като част от трио Sweet 16“, изгря звездата на силистренската певица Христина Миленова - сега вече популярна като ТИТА, работеща в екипа на рап певеца Криско. В момента като певица и като актриса възпитаничката на силистренска гимназия е сред най-търсените за модерни художествено-творчески изяви в телевизиите, клиповете и интернет. 

Също в музикален формат - Мюзик айдъл“, се появи още една силистренка - Ели Раданова, за да остави трайни впечатления за себе си и за вокалното си майсторство, довело я по-късно до сцената на Национален музикален театър в София, за да изпълни там една от централните роли в мюзикъла Чикаго".

И друга силистренка в момента е сред най-популярните имена в шоубизнеса - МОНА (Монислава Недева) както като певица, така и като актриса, която също и като съпруга на шоумен е част от актуалното за България съсловие в този бранш.

И още един силистренски певец - Йордан Марков, е с успешни изяви на концертния небосклон, провеждайки срещи с публиката в различни краища на страната, а и често гостувайки в предавания на няколко телевизии, включително за да представя поредните си клипове.

Силистренка е и Албена Арсова - пианистка и певица в различни формации, с една от които - великолепно дамско трио, гостува наскоро за две вечери в Бар "Артистик", а преди това даде рамо на Смесен хор "Седянка" по време на межународната му изява в Молдова през октомври м.г. 

А какво да кажем за Мая Стоянова - Мая Нова, която е навсякъде по света, за да побеждава слуха на меломаните с вокално майсторство - от България до Азия и обратно.

Силистренското присъствие на млади таланти, расли в Крайдунавска Добруджа, се допълва и от двама известни фолклористи - певицата Ивелина Димова - Ансамбъл Филип Кутев“ и квартет ЮДИТ",  както и от Владимир Недев - главен художествен ръководител на Ансамбъл Българани“, който за съжаление все още не е гостувал в родния град на хореографа и изкусен танцьор, възпитаник на Ансамбъл Добруджа“ при община Силистра.

И още един великолепен като творец силистренец - Илия Добрев, се изявява впечатляващо на сцената - като танцьор в Любляна - Словения, където е партньор на словенката Ана Месец, с която наскоро станаха национални шампиони на малката балканска страна. Добрев е възпитаник на местната танцова школа и имаше успехи първо със силистренка, а после и с партньорка от Велинград. За съжаление, и него рядко го виждаме на сцена в родния град.

Днешните пеещи, танцуващи и свирещи добруджанци са наследници на предишни таланти, развили се в Добруджа, после получили възможност за изява у нас и по света  оперната прима Стефка Евстатиева, оперният и оперетен артист Христо Сарафов, колегите им Лъчезар и Славин Пееви, кавалджията на планетата Теодосий Спасов, джаз-легендата Йълдъз Ибрахимова, саксофонистът Петър Момчев - потомствен музикант, пианистът Антоний Георгиев-Тонто от група "Ахат", народните изпълнители Георги Жеков, Димитрина Кунева и др. 

И още, и още...

Няма коментари:

Публикуване на коментар