събота, 24 февруари 2018 г.

Ученици от Силистра и колежани от Кълъраш създават съвместни предприятия

От 19 до 21.02 в хотел „Виена“ гр. Силистра се проведе обучение на ученици и учители от ПГСУАУ „Атанас Буров“ Силистра и Колеж по икономика в Кълъраш, Румъния, за създаване на съвместни предприятия между учебни компании. 

Програмата включваше обучение за създаване на съвместни трансгранични предприятия между учебни компании от двете гимназии по проект „Предприемачество за младежка трудова мобилност“, финансиран по Програма ИНТЕРЕГ V А Румъния – България 2014 – 2020.

По време на обучението лектори от Джуниър Ачийвмънт България презентираха добър опит по програма „Предприятие без граници“. Учители и ученици по компании – български и румънски поотделно представиха предметите на дейност и продукти от учебните компании в ПГСУАУ „Атанас Буров“ Силистра и Колеж по икономика в Кълъраш. 

По време на борса „Намиране на партньори“ преговорите продължиха до сформиране на трансгранични учебни компании  и формулиране на цел и избор на предмет на съвместната дейност. Учителите и учебните компании се регистрираха в платформата www.jaewb.org

Представени бяха и моделите на трансграничните учебни компании и са обсъдени предстоящите съвместни дейности за производство на продукти и услуги.

Съвместната дейност на българските и румънските ученици и учители продължи върху оформяне на рамката на бизнес модел по съвместни предприятия. Програмата включи с „Вечер на приятелството“ в гр. Силистра за по-добри комуникации в неформална реда между ученици и учители от партниращите гимназии по икономика в Силистра и Кълъраш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар