събота, 17 февруари 2018 г.

Конкурс определя етикета на новата марка вино "Сребърна"


Нещо небивало в крайдунавска Силистра сториха братята Боян и Марио Боеви, заедно с родителите си Ани и Божидар - всички те в едно или друго качество представители на новата Винарска изба на колела "Пинк пеликан".

Само два дни след Трифон Зарезан и в навечерието на 46-ата година на Художествена галерия Силистра те проведоха  конкурс за етикет на вино с марката "Сребърна" наименование на село в Крайдунавска Добруджа и на Биосферен парк, прочут с пеликаните си - едно от трите в Североизточна България родни чудеса в списъка за световно културно-историческо наследство към ЮНЕСКО и ООН.

Над 20 предложения на млади автори се конкурираха за правото да грейнат с творбата си върху бъдещата нова винарска серия, ако бъдат подкрепени от гласуването на участващите в изложбата и с одобрението на инициаторите на уникалната проява. "Изложбата бе интересно предложение към естетиката на предлагане с поглед към хармонията на човека с флората и фауната в Биосферния парк Сребърна", съобщи община Силистра в профила си във Фейсбук. 

Заместник-областният управител Стоян Бонев, кметът на общината д-р Юлиян Найденов, директорът на ХГ Силистра скулпторът Йордан Колев, както и десетки граждани гласуваха за своя фаворит на проект за етикет.  Изискан коктейл, осигурен от Бистро "Мерси", даде тон на кротки наздравици като благодарност за предоставената възможност силистренци да участват в прощъпулника на новата марка вино. 

Както е известно, в очакване сме и на конкурс за лого на Биосферен парк "Сребърна", за да се превърне в постоянен тренд на всичко, което ще се случва оттук нататък в едноименното село, в езерото - един от 100 национални туристически обекта в България, в Природо-научния музей към него и в цялата община.
  


Няма коментари:

Публикуване на коментар