неделя, 25 февруари 2018 г.

Деца от силистра събират средства за болни връстници с продажба на свои мартеници

Деца и ученици от Средно училище "Н. Вапцаров", от Езикова Гимназия и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Силистра са изработили мартенички и организират тяхната продажба. Идеята е породена от една невероятна инициатива, с която искат да подпомогнат онкологично болни дечица, сред които има и от Силистра.

Християн Маринов: Не мога дори и да си представя какво преживяват онкологично болните дечица. Но знам, че всяка една секунда се борят отчаяно с целия си живот, надявайки се на надеждата. Те ценят всеки един момент, опитвайки се да го превърнат в значим. Докато има хора, които в алчността си за пари и власт, не правят нищо за тези деца. Какъв е смисълът на живота, ако в алчността си за пари, човечеството оставя собствените си деца в ръцете на съдбата.. А какво е едно дете за нас: нашите мечти, нашите надежди, нашето аз, нашият живот. Всичко...

Можем да ги подкрепим, като си закупим мартенички или най-малкото като помогнем да се разпространи тяхната инициатива. Разбирам, че е от изключително голямо значение да се съберат повечко средства, но покрай тъжната история има и нещо добро. Фактът, че деца се опитват да помогнат на други в нужда, е един страхотен пример за всички подрастващи както и какви трябва да бъдем ние хората. Ние всички трябва да си помагаме взаимно. Да се опитваме да направим светът едно по-добро място за всички, а не обратното. Да подобрим качеството на живота. И ако децата от училищата в града могат да се жертват и да направят нещо толкова състрадателно и човешко, значи ние също можем да ги подкрепим в тяхната трогателна инициатива!
За повече информация как и къде могат да се закупят мартеничките, може да се обърнете към Марияна Марков (ФсБ-профил).

Няма коментари:

Публикуване на коментар