четвъртък, 22 февруари 2018 г.

Празник на патриотичната и възрожденската песен в Силистра в навечерието на 3 март

В навечерието на три разнородни празника: 1 март - Баба Марта и Ден на любителското творчество; 3 март - национален празник - 140 години от Освобождението от османска власт, НЧ Доростол-1870” Силистра със съдействието на Община Силистра организира Празник на патриотичната и възрожденска песен „ПЕСЕН ЗА БЪЛГАРИЯ” 

(1 март, 17 часа, салон на община Силистра до Дунавски парк)

Той е посветен и на започналото на 1 януари 2018 г. първо по рода си Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

За участие в Празника на патриотичната и възрожденска песен са заявили желание Смесен хор Седянка”; Вокални групи: Чар”, „Златна есен” и Ретро” (всички те от НЧ Доростол" Силистра); „Камбанен звън” от НЧ Пробуда” с. Калипетрово; НЧ "Н. Й. Вапцаров” гр. Дулово; НЧ Хр. Ботев” гр. Главиница; НЧ Хр. Смирненски” с. Ситово; НЧ Св. св. Кирил и Методий” гр. Силистра; Бяло, зелено, червено” при ОСО Младост” град Силистра.

Разбира се, и с участието на други изпълнители, вкл. на Рецитаторска група от СУ „Н. Й. Вапцаров” град Силистра под ръководството на Марияна Маркова. Подобни прояви, включително и във формат на фестивали, се провеждат в различни градове на страната, като Панагюрище, Плевен, Ботевград и други, но в Силистра за пръв път ще си дадат среща с по две песни 16 групи. 

В същия ден е поредното издание на рецитаторския конкурс „Духът на българина” за представители на различни възрастови групи, който пред последните години се провежда под егидата на ОУ „Отец Паисий” Силистра - най-старото в областта, много често със съдействието на Кукления театър, а в предишни години на Младежкия дом, който тази година навършва 40 години от своето откриване.


Няма коментари:

Публикуване на коментар