сряда, 7 февруари 2018 г.

Общинският комитет "Васил Левски" Силистра се отчете за дейността си през 2017 г.

В залата на Държавен архив „Силистра“ бе проведено годишното отчетно събрание на Общински комитет „Васил Левски“, председателстван от Цветана Цанова, член на УС на Общобългарския комитет, носещ името на Апостола на Свободата. Пред членовете на Комитета бе отчетена работата през 2017 г., включително участия в събития на регионално и на национално ниво.

Както и работата на 4-те клуба в Силистра от Национална мрежа „Млади възрожденци“ – при ПМГ „Св. Климент Охридски“, СУ „Дръстър“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Никола Вапцаров“. Председателите на последните два от тях – съответно Славянка Димитрова и Лиляна Николова, бяха приети за членове на ОбК, заедно с икономистката Елка Савова – служител в НАП, и с инж. Тихомир Борачев – зам. кмет на община Силистра, дългогодишен сподвижник на комитетните членове. За нов член на ръководството на ОбК бе избран инж. Веселин Андреев.

Бяха връчени и няколко награди: на 14-годишния Димитър Димитров от СУ „Дръстър“, който единствен от област Силистра получи награда (поощрение) за ръчно изработена картичка за Коледа. Награди получиха и председателите на клубовете „Млади възрожденци“, включително и по един специален календар за всеки от членовете им.

  


Приета бе и програма за работа през настоящата година, в основата на която е 170-ата година от рождението на Христо Ботев, като се подема инициатива за дарителска акция за изграждане на паметник в негова чест в Силистра. Кръгла маса с уточнена във времето тема ще има в навечерието на Деня на будителите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар