сряда, 7 февруари 2018 г.

Правнук на родата на Христо Ботев на гости в Силистра

Инициативите, посветени на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев бяха обсъдени на първата сбирка за настоящата година в общинския  клуб в Силистра, носещ името на гениалния поет, публицист и  революционер, съобщи Мария Стефанова, член на Клуба. Конкретните идеи ще  бъдат огласени  в края на настоящата седмица, когато в Силистра ще гостува Боян Ботйов, председател на Общонародната фондация „Христо Ботьов”.

Правнукът генерал Кирил Ботев е поканен да присъства на изявите в чест на 140-годишнината от освобождението на Силистра. В навечерието на този празник  той ще се срещне с членовете на Клуб „Млади възрожденци – Горди българчета” от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Силистра. През следобедните часове на същия ден ще бъде приет  от д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра. Резултатите от разговорите ще бъдат обявени на брифинг пред журналисти.

В късния следобед на същият ден правнукът на Ботевия род ще бъде гост на колектива на Народно читалище „Христо Ботев – 1941 в с. Българка. За следващия е насрочена работна среща на членовете на Общински клуб „Христо Ботьов” и Общински комитет „Васил Левски”.

Общински клуб „Христо Ботйов” Силистра е създаден през  2006 година. През този период дейността му подпомага осъществяването на народополезни инициативи и вдъхновява патриотичното възпитание на учениците, припомни Цветана Цанова, председател на клуба. Последователи на възрожденски идеи са членовете на 4-те училищни клуба, както и многото съмишленици в община Силистра.

                                             

Няма коментари:

Публикуване на коментар