вторник, 20 февруари 2018 г.

Силистренски поетичен конкурс привлече творци от цялата страна, Германия, Канада и Швейцария

На 22 февруари от 17 ч. в заседателната зала на община Силистра е връчването на наградите от 17-ия НАЦИОНАЛЕН ПОЕТИЧЕН КОНКУРС  "Любовта е пиянство или пиянство от любов"



За седемнадесета поредна година Силистра е притегателен център на поетите от цялата страна. по една тема, обобщаваща любовта и пиянството .На 22.02 /четвъртък/ от 17 ч. в заседателната зала на община Силистра е връчването на наградите от Националния конкурс за поезия "Любовта е пиянство или пиянство от любов"у провеждан под егидата на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов.

Конкурсът възниква като идея от група силистренски творци през декември 2001 година. В годините се превръща в национално престижно културно събитие, в което се състезава творческото своеобразие и колоритността на талантите от цяла България, за да стигне днес до  17-то издание.

В посочения от регламента на конкурса краен срок са получени 131 творби. От пощенското клеймо е видно, че участниците са от всички краища на страната, най-много писма са постъпили от София, Пловдив, Варна, Петрич, Благоевград, Свищов, Горна Оряховица, Бургас, Велико Търново и Силистра. Три писма са с пощенско клеймо от Германия, Швейцария и Канада.

Заседава тричленното жури, определено със заповед на кмета на общината организатор. След награждаването на сайта на Община Силистра ще бъдат публикувани резултатите от конкурса и наградените стихотворения.



Няма коментари:

Публикуване на коментар