петък, 23 февруари 2018 г.

Квартет „ЮДИТ“ пее на 3 март в Тутракан


www.bgonair.bg

Квартет „ЮДИТ“ ни връща в прекрасните отминали времена и фолклорните области със своите песни. Юлия Гатерова, Дарина Златкова, Ивелина Димова (родом от Силистра) и Таня Митева гостуваха в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, за да разкажат повече за дейността си и да разкрият част от творчеството си.

Ива и Ева Валентинови подхранват модерното звучене на Фолклора група Балканджи изненадваща комбинация на фолклор с метъл музика. Момичетата се запознават през 2011 г., след което започват да напасват своите гласове, а на 11 май същата година е тяхното бойно кръщене на сцената. Имат различни цветове и тембри, като това помага много, категорични са певиците. Всяка от тях носи фолклорните характеристики на региона, от който идва.

Нещата трябва да са прецизно уточнени и да има аранжимент, когато става въпрос за фолклорна камерна музика, убедени са момичетата. Текстовете са едно към едно от извора, а мелодиите са различни, обясниха те в България сутрин.

Надяваме се да има по-голям глад за тази музика. Тя е повече за ценители. Много ни се иска да въвлечем в това нещо повече млади хора, които искат да разбират от тази музика, сподели един от членовете на квартета. Участията им към момента са по-скоро концертни, но мечтаят и за клубни изяви.


Няма коментари:

Публикуване на коментар