сряда, 21 февруари 2018 г.

Успешна реколта от домашни вина в 11-ата винария на Ротари клуб Силистра

Поредната 11-а винария на Ротари клуб Силистра с президент Павлин Иванов с участието на гости от Ротари клуб Тутракан с президент Стоян Леков, който също се включи в проявата, стана факт в дните след Трифон Зарезан. В нея в ролята на сомелиери оценители влязоха братята Боян и Марио Боеви от Винарска изба „Пинк Пеликан“. В конкуренция влязоха 8 души с 25 проби.

Преди да обявят наградите в 4-те категории вина – бяло, розе, червено и пелин, те похвалиха участниците за успешната реколта, но им препоръчаха да няма допълнителни „намеси“, защото влошават качеството и развалят магията на майстора на еликсира при домашни условия.


За поредна година с най-много награди, включително първи, е инж. Мирослав Миткин, но редом с него достоен мегдан поделиха инж. Петър Чаушев, Георги Иванов, инж. Денчо Георгиев, Галин Нарлев и др. За доброто настроение на всички се погрижи специално поканеният майстор на акордеона Стоян Дечев, а с постна питка и с китка здравец и кокичета участниците бяха поздравени от представителки на Клуб за изворен фолклор „Добруджа“ при НЧ „Доростол“ Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар