четвъртък, 30 януари 2020 г.

Първа за годината „рицарска проява“ в Силистра


Зала „Диоген Вичев“ на РБ „П. Павлович“ Силистра приюти десетките добротворци, реализирали инициативата Коледна хранителна банка, и дошли, за да им бъдат връчени поздравителните адреси от Сдружение „Рицари на доброто“ с председател Милка Димитрова и секретар Маргарита Любомирова. В рамките на същото събитие бе открита и изложбата от фотоси на река Дунав, създадена с участието на представители на различни възрасти и професии по идея на адвокат Златко Куртев, общински съветник.

В знаковата вечер се вписаха изпълнителите от ЦМИ „Мегатон“, от Балет „Лиденс“ и Музикална школа „Великов“. Почетни грамоти получиха сем. Жени и Мартин Проданови от град Дъръм, Англия, дарили на силистренските деца играчки за над 5000 лева, и на Светла Ангелова – директор на Регионална библиотека „Партений Павлович“ – вместо благодарност за годините съвместна работа. Специални послания имаше за Банка Демир-Д, Везни 55 и др. партньори.

Следващата „рицарска“ среща е на 20.02.2020 г., когато отново в Библиотеката ще бъде представена изложбата от всички получени дотогава фотоси от конкурса, чиито първенци ще бъдат избрани с гласуване на посетителите.

Залези над Дунав и Силистра изгряха и преди 5,5 години на изложба в комплекс Дръстър“  в крайдунавския град - тогава благодарение на инициатива на младежката организация Интеракт клуб  към Ротари клуб Слиистра. Тогава 8 автори представихеа 32 снимки, част от които отидоха за награди на гости на града - представители на ротариански клубове, а други бяха включени в благотворителни събития. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар