понеделник, 13 януари 2020 г.

Нова победа по стрелба с лък на млад силистренец

Мирослав Миткин от СК "Динамикс" Силистра стана пръв при младежите в дисциплина "компаунд" на турнира по стрелба с лък "Дунавски стрели" в град Русе (11-12.01.2020). Това е поредната му победа в неговата възрастова група. Има и няколко призови класирания, вкл. и титли, и в отборните надпревари на държавни първенства (заедно със световния шампион Явор Христов и с д-р Драгомир Драганов). 

На снимката е с баща си инж. Мирослав Миткин, който също участва в състезания по стрелба с лък, както и още по-успешно в турнири по стрелба с пушка в дисциплина "скийт" (Миткин старши в миналото бе председател на ЛРД "Сокол 1" Силистра). Пламена Миткина е друг представител на фамилията в стрелбата с лък, която дълги години бе член на националния отбор на България.

На състезаващия се за Силистра Явор Христов  България дължи най-големия си успех в този олимпийски спорт (световна титла през 2009 г. в Полша в oисциплината "рекърв"). Сред другите му големи успехи същата година, този път с участие на представител на фамилия Миткини (Пламена), е победата ва състезание в Сърбия на смесения ни отбор. Миткина бе и треньор на националния отбор за олимпиадата в Лондон през 2012 г. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар