сряда, 22 януари 2020 г.

Предлагат програма за обучение по колоездене с доброволци



Valentina Yoveva споделя в профилаПричината да напиша тази публикация е случката, на която станах неволен свидетел - дете с велосипед изскочило покрай храстите на пътното платно и блъснато от кола... Слава Богу за бързите реакции на шофьора и за късмета на двамата, нямаше фатални последици...
Д-р Валентина Йовева

Най-добронамерено и с огромна загриженост апелирам родителите, чиито деца имат велосипед: "Уважаеми родители, преди да пуснете детето си на улицата с велосипеда, научете го как да се пази, къде да пресича и да се оглежда преди да го направи, за да се върне живо и здраво в къщи... от Вас зависи... Нито да си на мястото на шофьора - травмата, която остава за цял живот... нито на родителите... А травмата за детето?!...

Прави впечатление, че днес голяма част от възрастните и съответно децата не се пазят, чакат другите да ги пазят...Човек е роден с инстинкт за самосъхранение...Къде е той...Събудете го...Бъдете бдителни...Така ще опазите и себе си, и хората около Вас...Знам, ще провокирам различни мнения, но колкото и бавно да карат шофьорите няма голям избор в подобни ситуации...Всичко е шанс...Не рискувайте живота и здравето си... Защото връщане назад и поправка няма...Всеки сам решава за себе си... Късмет!


Сем. Бернадет и Дъглас Легет
Темата интригува известното семейство Легет от Великобритания, което от години живее в силистренското село Българка и се занимава с благотворителност. 

В случая в профила си Bernadette Leggettи също през Забелязано в Силистра прави предложение: 

Прочетох публикациите по този много сериозен въпрос и въпреки това никой не предложи да предложи каквито и да било решения, затова предполагам, че би било добра практика да се създаде програма за обучение по колоездене с доброволци, която да се провежда в местно училище и полицията и всички колоездачни клубове ще участват в обучението на децата как да бъдат безопасни на пътя. С удоволствие ще дадем нашето време да помогнем и организираме това, но и ние се нуждаем от вашата помощ. Родители. полицейски училища и участие на общината.
Клуб по колоездене Силистра

Както е известно, в Силистра има и Клуб по приложно колоездене за деца с р-л Димитър Стойчев, който е сред най-добрите в страната, тъй като успешно участва в  Републикански шампионати по безопасност на движението - приложно колоездене. Така че и той може да се включи в инициативата, ако има кой да я подхване. 

Примерно по линия на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, която работи по своя програма и има финансиране на държавно и на местни нива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар