сряда, 29 януари 2020 г.

Добруджанско впечатление от Лондон: в образованието се задава голяма дигитализация


Българска група, включително отговорни лица от министерство на образованието, както и 4-ма дейци на просветата от област Силистра, участваха в поредното издание на изложението  BETT (British Education Education Training and Technology Show) във Великобритания. Тази световна проява под формата на изложение за дигитални технологии се позиционира като свързващо звено за технологични иновации в образованието на всички нива.

Панаирът е едно от най-специализираните събития в областта на телекомуникациите и компютърните технологии и се провежда в ExCeL, Лондон. СБУ и МОН изпратиха синдикалисти,  представители на РУО и избрани от регионалните координатори на Съюза директори на училища. 


Добруджанското впечатление от изложението: 


В образованието в световен мащаб се задава голяма  дигитализация. Китайците са се погрижили за всичко. Срещнахме и българи, които в този бизнес са служители на ръководни позиции“. 

Междувременно от споразумение между МОН и МК стана ясно, че освен в музеите и в художествените галерии, учебни занятия ще могат да се провеждат и в библиотеките. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар