вторник, 21 януари 2020 г.

Община Силистра на туристически изложения в Австрия и Чехия


В периода 16-19 януари община Силистра се представи на две международни туристически борси културно-историческото ни наследство - в град Виена (Ferien-Messe Wien: Austria’s largest holiday and travel show) и в град Бърно (GO и REGIONTOUR), Чехия, където е най-голямото представяне в туристическата индустрия с акцент върху региони в Централна Европа. Това са поредните места, където научиха повече за древния град и за възможностите му в туристическо отношение - град на река и с арте факти от 4 цивилизации. 

Привлекателните туристически дестинации и обекти в общината бяха на разположение на гостите на изложенията чрез множество разнообразни информационни материали. Екипите на щандовете представиха всички населени места в общината, които традиционно привличат нови туристи - Биосферен парк Сребърна“ (обект към ЮНЕСКО), Регионален исторически музей (Архитектурно-археологически комплекс Дорусторум-Дръстър-Силистра“, Римска гробница), крепост Меджиди табия“, храм „Св. св. първоапостоли Петър и Павел“, Художествена галерия и др.

Участието на силистренските екипи стана възможно след покана от Министерство на туризма на Република България и със съдействието на министър Николина Ангелкова. В двата форума участваха туристически оператори, представители на региони и общини, производители от пет континента, представили на различни видове туризъм. Организаторите отчитат над 35 хиляди посетители в Бърно и повече от 31 хиляди души във Виена.

Провеждани от няколко години, изложенията популяризират туристически дестинации. В залите на изложбените центрове са разпределени щандове, рекламиращи туризъм, спа, туристически услуги, настаняване и кетъринг услуги, културно-исторически места, голф и туристически атракции, организации със специални интереси, медии, застрахователни институции и др. В една от залите с акцент върху пътувания на петте континента посетителите можеха да се разходждат по света, бидейки на практика на едно място.



Няма коментари:

Публикуване на коментар