петък, 24 януари 2020 г.

Тийнейджърка от Силистра с род от Черногор с първа стихосбирка

Профил във Фейсбук Село Черногор, община Главиница: Поздравления за дебютната стихосбирка на младата поетеса с черногорски корен Глория Ненчева НАДЕЖДА ЗА ИЗГУБЕНИ ДУШИ", станала реалност със съдействието на Издателство Ковачев" гр. Силистра, където момичето живее и учи в 11б клас на ПГСУАУ „Атанас Буров“ Силистра, специалност „Митническа и данъчна администрация“.

За литературни си прощъпулник 16-годишната авторка сподели: ...едно обикновено момиче, което повярва в себе и сбъдна мечтата си - да напише книга за теб...”. Това е част от въведението от първата ми стихосбирка Надежда за изгубени души”. Тази стихосбирка е за всеки, който вярва, който мисли, който чувства, който страда, който съществува... Благодаря на всички, които участваха в процеса на създаването ѝ.

А майка й Нели Николова допълва: Глория се занимава се с писане на стихове от осми клас и продължи в годините да пише поезия. Това, което я е вдъхновявало най-много, е голямото щастие и голямото страдание. С книгата си иска да помогне на хората да разберат, че не са сами, че има хора, които се чувстват по същия начин. Най-голямата й цел е да помогне дори на един човек, като го накара да изпита някаква емоция след като прочете стихосбирката”. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар