вторник, 28 януари 2020 г.

Силистренци и дуловчани на среща със световен духовен водач в София

"Индиецът Шри Шри Рави Шанкар е сред най-признатите световни лидери в сферата на йогата и медитацията. През последните 38 години той пътува по целия свят и преподава в семинари. Тези дни той е в България и на 28 януари т.г. беше гост в Сутрешния блок на БНТ", научаваме от news.bnt.bg. Според предварителната му програма в рамките на 2-3 дни той ще има среща с преподаващи в часовете в курсовете "Програма за щастие", каквито има и в Силистра към Център "Изкуството да живееш". В Силистра, вкл. и заниманията по йога с няколко преподаваетли, това се случва по график в зала в МОЛ-а.

Един от тях е Геомил Георгиев, който споделя във Фейсбук: "От няколко години последователно организирам и водя прекрасния курс "Програма за щастие", за да могат повече хора от града ни да се докоснат до тези уникални техники за справяне със стреса и напрежението и да преоткрият себе си".

По-нататък той обяснява на своите последователи, че всеки от участвалите в Програмата има възможност лично и на живо да се докосне до Шри Шри Рави Шанкар - създателя на тези техники и основател на фондация "Изкуството да живееш" на 29 януари в НДК в София. В сравнително голяма група добруджанци от Силистра и Дулово ще бъдат сред няколко хиляди фенове на индиеца, който по БНТ заяви: "Днес имаме много стрес в обществото. Когато имаме много работа, трябва да увеличим своята енергия, да сме в добро настроение, защото имаме много ограничено време и много работа за вършене. Животът е като дърво, корените трябва да са стари, а клоните трябва да са нови. По подобен начин мъдростта има някои древни техники, които помагат нашият ум да бъде в настоящето, да е по-буден, по-осъзнат, а нашите сърца по-щастливи и по-пълни", заяви духовният водач". Според него, днес има две неща, които са проблем за младите хора - от една страна, е агресията - те са или агресивни и не знаят как да се справят с това, защото никой не ги е научил, а от друга страна е депресията. Справянето и с двете можело да се получи чрез дишането и медитацията, преподавани по неговата методика и в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар