вторник, 21 януари 2020 г.

Секуловският рок фест стана дуловски

Фейсбук профил Читалище-Секулово: рок фестът ENIGMA ROCK  Е С НОВ "ДОМ" И СТАВА ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМ (по-мащабен от всякога!). Обяснението: защото третото му издание ще се проведе в общинския център - град Дулово на 5 и 6 септември 2020 г. Организаторите Боби Ейнджъл (читалищен деятел - инициатор и самият той творец), община Дулово и Народно читалище "Христо Ботев" - с. Секулово, подготвят музикалното шоу в чест на 60-ата година от обявяването на Дулово за град и в памет на именития басист Емил Акрам (групи "Нафталин" и "Глутницата" в Силистра). Двудневното събитие е напълно безплатно за всички рок и метъл фенове. 
През 2017 и 2018 г. рок фестът беше 12-часов рок маратон, чиято сцена приюти няколко рок групи, а домакин на събитието бе село Секулово. До броени дни се очаква да бъдат обявени първите участници на тазгодишния рок-фестивал - единствен по рода си в област Силистра. 

Така след Джулая в Тутракан, и пак там певческия конкурс "Речни ноти", и новия му събрат "Дунавски звезди" в Силистра (макар и възстановен в друг формат и различни съорганизотари), в Крайдунавска Добруджа бе обогатен календарът за музикални празници, различни от народното творчество. В този жанр вече има утвърдени образци - конкурсите "С песните на Баба Васила" в Калипетрово, конкурсът за добруджански песни на името на Георги Жеков в Айдемир, в Алеково - "С песните на Димитрина Кунева", в Ситово - фестивалът за мъжки песни, т.е. за групи от мъже певци, и др.


2 коментара: