понеделник, 27 януари 2020 г.

Пощенци ветерани с пръв клубен юбилей

В Силистра бе проведено тържество за 5 години от учредяването на единствения в страната Клуб „Пощенци ветерани” с председател Мария Атанасова – инициатор, и секретар Христо Христов (членове на ръководството в лицето на Янка Петрова, Йорданка Тинева и Мария Попова). Началото на тазгодишната среща бе с ритуала „една минута мълчание” в памет на 11 членове, които вече не са между живите. В клуба през годините са членували над 50 души от различни поколения. 
Празникът премина с участието на представители на Клуб на инвалида и пенсионера №3 и на Фолк група „Златна Добруджа” с корепетитор Тодор Скорчелиев. Специален гост бе Хюсеин Хамди – директор в Силистра на „Български пощи”, който лично поздрави присъстващите. 

Поздравления с адреси и цветя бяха обявени и от името на други институции: общо поздравление и цветя за петимата юбилярни в различни категории – от Ивелин Статев – областен управител - най-възрастни тази година сред участниците са Цвята Рашкова (88 г.), Христо Цаянков (84 г.), Яна Еленкова (80 г.), а най-дългогодишни в „системата” са Христо Христов (44 г.) и Кунка Димитрова (40 г.). Всички присъстващи получиха цветя от Общински съвет Силистра с председател д-р Мария Димитрова, както ипоздравление от д-р Юлиян Найденов – кмет на община Силистра.

Началото на клуба е през декември 2013 г. с първа неформална среща, имаща своето продължение през декември 2014 и 2015 г., когато става учредяването. И оттогава насам – регулярни срещи на касиери, контрольори, пощальони, експедитори, „подвижни”, шофьори и др. (работили за благото на жители на околиите Силистра, Дулово и Тутракан), с домакинството на местни заведения заведения за обществено хранене (понякога с подходящи отстъпки) и др., където проявяват „разбиране” и отношение към Групата. С уговорката: клубът има нужда от собствен клуб, защото вече е провел 35 срещи, но не винаги на подходящи места. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар