неделя, 19 януари 2020 г.

Първи за 2020 г. победи на БК "Доростол"

В град Варна бе поредният от програмата и първи за годината зонален турнир по баскетбол за  девойки. Отборът на Баскетболен клуб "Доростол" Силистра победи БК "Черно море-Одесос" Варна със 71:62. Треньорката Росица Тодорова: "Момичетата играха изключително мобилизирани, с огромно желание за победа и постигнаха висок процент на вкарани стрелби от средно и далечно разстояние. Едно голямо "Браво!" на целия отбор". Категорична победа на БК "Доростол" (момчета,
12) над БК „Стар баскет" Варна след първата загуба от БК „Черно море Тича" Варна, научаваме от пост във Фейсбук. 

Преди няколко дни заедно със Светлана Тодорова - водач на отборите в мъжкия "профил", двете треньорки бяха в черноморската столица, където бе теглен жребий за турнирите в различните възрастови групи в пролетната част на програмата, която още не публикувана на страницата на БФБ, вкл. домакинските срещи в зала "Дръстър", където вече отоплението е на газ, остава да стане ясно как клубът ще се оправя с разходите. 

Резултатите до момента според сайта на БФБ накратко: до тук в мъжкия "профил" в 3 от възрастовите групи "Доростол" е пръв, а в една е на трето място; в "женския: - по едно първо, второ и четвърто места. В I дивизия "Региони Добруджа и Мизия" за момчета (16)  - "Доростол" е първи с 6 победи от есента при общо 7 отбора в дивизията. Със същия актив силистренските баскетболисти са №1 и в Елитна група за момчета (14) Североизток (4 отбора). "Доростол" води в класирането и в Регион "Добруджа" група B за момчета (12), в която са 5 отбора. И в трите възрастови групи силистренци са без загуба.ЕВ Елитна група "Изток" за юноши (19) отборът на бК "Доростол" е на трето място след БК "Черно море Тича" Варна и БК "Тунджа" Ямбол.

В женския профил. След изиграни 7 мача, включително и първия за годината във Варна, отборът на БК "Доростол" девойки (19) в Регион "Добруджа" е на второ място след БК "Черно море Одесос" (общо 6 отбора). При девойки (16) - четвърто място; при момичета (14) - първо място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар