четвъртък, 16 януари 2020 г.

Културна делегация от град Балчик посети град Силистра


В Силистра в рамките на един ден гостува делова културна делегация от град Балчик, водена от Маруся Костова – директор на Сдружение „Българско наследство“. Заедно с други членове на Сдружението, сред които Росица Шалтева – секретар, Ивелин Костов и Валентин Шалтев, бе направено посещение в Художествена галерия Силистра. Председателят на Групата на СБХ графикът Димитър Кулев разведе гостите, за да им покаже емблематични произведения на български автори. Както и две изложби: на 8 художници от Силистра и актуалната за момента "Памет и спомен" (350 покани на хартиен носител).

Проведена бе и беседа с д-р Йордан Касабов – етнолог, и Христо Христов – секретар на Филателно дружество „Димитър Дончев“, които миналата година участваха в юбилейното издание на форума „Българска наследство“. В предварителен план бяха направени уговорки и с доц. д-р Румяна Лебедова по тема, свързана с Крайовския мирен договор, от който се навършват 80 години.

От името на Сдружението г-жа Костова връчи поздравителен адрес на пиара на Областна администрация Силистра Йордан Георгиев по случай неговата 60-годишнина и в името на плодотворното сътрудничество между Балчик и Силистра при организацията и провеждането на Форума, който тази година е в края на м. август. Отсега в него е предвидено участие на разработки от Крайдунавска Добруджа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар