понеделник, 19 март 2018 г.

Китаристи, победители от международни конкурси, с общ концерт в Силистра

Международен фестивал на китарата Плевен организира национално турне на лауреатите от проведения международен конкурс през 2017 година, като част от него е и Силистра - с концерт на 22 март от 19 ч. в ХГ Силистра. В крайдунавския град се провежда с партньорството на Виктория Цветкова - преподавател в Китарен клуб "Акустик", както и със съдействието на различни институции.

Произведения на Йохан Себастиан Бах, Мауро Джулиани, Марио Кастелнуово Тедеско; Дионисио Агуадо, Николо Паганини; Луиджи Леняни, Карло Доменикони  и др. В програмата на двамата изпълнители: Филипос Манолудис от Кавала, Гърция, и Никлас Йохансен от Копенгхаген, Дания ().

17-годишният китарист от южната ни съседка е носител на първи нагрвади от конкурси в Сърбия, Италия, Гърция, и България, а 28-годишният скандинавец е печелил първи места на фестивали в Германия, Китай, Австрия, Италия, Полша и България (изнасял ек онцерти  в Дания, Швеция, Германия, Австрия, Исландия, Ферьорски Острови, Китай, Русия и Испания, а през 2016 г. записва дебютния си албум в Италия).


Няма коментари:

Публикуване на коментар