вторник, 13 март 2018 г.

Силистренски танцьор с награда от Словенската асоциация по танци


Израслият в Силистра танцьор Илия Добрев, възпитаник на СК „Елеганс“, който от 2 години се състезава за Клуб „Феникс“ в град Любляна (столицата на Словения) взе приз от Танцовата асоциация в 13-ото издание на годишните награди на балканската славянска държава. Той не можа да получи лично наградата си по време на церемонията, тъй като по това време бе в родния си град.


Заедно с партньорката си Ана Месец (на снимката вляво е с двата плакета) за втора поредна година талантливият добруджанец е носител на награда, този път за успехи през 2017 г.. Наградата се дава за избрани сред всички танцьори, танцови двойки и танцови групи за постигнати резултати в различните състезания. Така се отличават тези от тях, които със своите конкурентни постижения  са допринесли най-много за репутацията на словенския танц в страната и в чужбина.

Миналата година се навършиха 63 години от основаването на Словенската асоциация за танци и към нея в момента има регистрирани 3 000 състезатели, участващи, а в рамките на фестивалите в отделните танцови дисциплини се включват допълнително 5 000 деца и подрастващи.

В Ю туб: www.youtube.com/watch?v=6lgc88d0CVg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар