събота, 31 март 2018 г.

3 първи и едно второ места на китаристи от Силистра на международен конкурс в Кюстендил

След няколко концерта в Силистра Китарен клуб Акустик с преподавател Виктория Цветкова двама нейни възпитаници се представиха успешно и във 22-рото издание на Международен китарен конкурс Акад. Марин Големинов в град Кюстендил: 1. място на Александър Събев и 2. място на Иван Русев. Дуо Дуросторум за трета поредна година също е №1. 

През м. юни е първото издание на Фестивал на китарата Дунавски струни в навечерието на Международния ден на река Дунав - 29 юни. Младите китаристи от клуба са поканени да участват преди това и във Великденски бал на Ротари клуб Силистра, който е на 20 април. Наскоро ротарианците бяха сред спомоществователите на концерта с участие на китаристи от Гърция и Дания, лауреати от конкурса в Плевен през 2017 - така Силистра стана част от националното им турне.

От публикация на сайта Кворум Силистра научаваме и за първото място на Дария Нотева от Силистра, участничка в същия конкурс в т.нар. първа възрастова група (www.kvorum-silistra.info/index.php?st=n). В конкурса участвали представители на България, Сърбия, Македония, Турция, Гърция, Русия, Украйна, Косово.

Също наскоро, но на конкурс във Варна, Александър Събев  се представи успешно на фестивала във Варна Дни на класическата китара (23-25 март) и бе избран да свири на гала концерта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар