събота, 31 март 2018 г.

Победи при подрастващите на баскетбол в Силистра

Зала Дръстър Силистра. 31 март 2018 г. Последни мачове от междуобластното първенство по баскетбол за 12-годишни момчета с участието на отбори от Силистра, Варна, Русе и Шумен. Две убедителни победи за силистренци, възпитаници на треньорката на отбора Светлана Тодорова и на президента на клуба Лъчезар Тодоров, вкл и в срещата Доростол Силистра - Черно море Варна 83:42. С победите си БК Доростол си гарантира домакинство на зоналния турнир, може би последен в залата, известна като „Манежа.

Тъй като предстои предвиденият ремонт, който, според добре осведомен източник, е бил коментиран с представители на общината в присъствието на Георги Глушков - президент на БФБ, при посещението му в Силистра. Според предварителните намерения реализацията на проекта трябва да започне през май-юни т.г., стига да не настъпян неочаквани усложнения по пътя към организацията на работата (последен вариант на проекта, конкурс за обществена поръчка и др.).

Също в Силистра на Лазаровден Силистра бе изигран успешно, т.е. с победа, и отложен мач на девойките на БК Доростол”, воден от треньорката Росица Атанасова срещу отбора на Ънстопабъл” Добрич. В крайното класиране в зона Добруджа” силистренки са на второ място с след загуба от Дунав Русе. В профила си във Фейсбук Атанасова отбеляза: За три страхотни момичета - Ана-Мария, Ива и Михаела, това бе последен мач в зала Дръстър”, защото завършват средното си образование”. Тя им благодари от свое име за положените усилия през годините на активни състезателки в родния си град. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар