понеделник, 26 март 2018 г.

Великденски базар в ОУ "Отец Паисий" Силистра в полза на парапет и противоплъзгащи плочи

Талантливата четвъртокласничка Николета Караджова, която се изявява успешно и като част от Център за музика и изкуства "Мегатон",  вече работи усилено по реализирането на своя проект "Парапет и настилка за нашата сигурност в училище" по програма "Ученически състезания и олимпиади", който ще е в полза на ОУ "Отец Паисий" Силистра, където момичето учи. За да реализира идеята си, тя подготвя Благотворителен базар. 

За какво става дума: "Сегашната настилка на главния вход на уцчилището е гладка и много хлъзгава – особено при валеж от дъжд, а пък през продължителната зима в Силистра стълбите се заледяват. В определени моменти пред училище се струпват много ученици и е възможно да стане още по-голяма беля. 

За да се осигури безопасността на всички ученици, учители и родители, трябва да се монтира парапет и да се поставят противоплъзгащи плочи (като на детската площадка в училище) - от началото на стълбите до вратата на училището. Искам всички да прекрачват прага на училище спокойни, сигурни и усмихнати. Животът и здравето са най-важни! А доброто настроение е задължително!


Проектът е изготвен, предстоят дейности по събиране на средства. Каузата ни е да помогнем изпълнението на моя проект. За целта аз и моите великденската проява. Всеки бивш, настоящ или бъдещ ученик, учител или родител може да се включи в инициативата и да продаде нещо, изработено от него или да си купи нещо, изработено от нас, децата".

Няма коментари:

Публикуване на коментар