вторник, 27 март 2018 г.

На 3 април слушаме акордеониста Стоян Дечев по БНР

На 3 април от 19,30 ч. слушаме акордеониста Стоян Дечев от Силистра в ефира на по БНР - по програма "Христо Ботев" или в интернет чрез Радио БИНАР. Той е поканен от "Музикална редакция" да бъде част от концерта, посветен на награждаването на победителите в класация за надпяване, заедно с Лина Мачева, квартет „Светоглас“ и децата от музикална школа „Бобовдол“. 

На сцената, заедно с водещите Юлия Гатдерова и Магдалена Стоянова ще бъдат и прекрасните музиканти от Оркестъра за народна музика на БНР с техния диригент Димитър Христов. Добруджанецът ще изсвири "Алмайлийско хоро", записано от музикант от с. Алеково, и "Сребърски опас". 

Концертът е в Първо студио на Българско национално радио, за което Дечев има записани многобройни песни, хора и мелодии, включително с други певци и и музикани от Крайдунавска Добруджа, както и от цялата страна. На основата на някои от тях в интернет има десетки клипове, снимани наскоро, гледаеми свободно в Ю туб.

Да припомним, че в момента музикантът, който ръководи групи в няколко общини от област Силистра, се подготвя за юбилейния си концерт (75 години), който е на 12 април в салона на община Силистра до Дунавския парк.

Няма коментари:

Публикуване на коментар