събота, 31 март 2018 г.

7 изпълнители от Силистра отиват на зонален етап в Шумен на конкурса „Нека винаги да има слънце”

В салона на община Силистра бе проведен областният етап на Конкурс за руска поезия, песен и танц Нека винаги да има слънце, организиран в крайдунавския град от областната структура на Движение РусофилиПартниращи организации са МОН, община Силистра, НДД София, СБУ и Фонд Руски свят.

Представители на Силистра и Алфатар имаше сред 26-те изпълнения в трите жанра, оценявани от жури с председател Йордан Георгиев - ръководител на ГДУ Силистра, в което участваха художествени ръководители и филолог, представител на Руски клуб Силистра.

Победителите в отделните възрастови групи ще участват в следващия кръг, който е зонален и се провежда в град Шумен (по традиция финалът е в град Казанлък): ДГ Нарцис (две групи - танц и поезия), трио от ЦМИ Мегатон, Николета Караджова, Камелия Неделчева и Никол Черникова (песни), Георги Иванов и Севиля Хасан (поезия).

Някои от участниците журито препоръча за участие в друг подобен фестивал, провеждан в град Сливен по линия на Федерацията за приятелство с народите на Русия и Обществото на независимите държави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар