понеделник, 19 март 2018 г.

Срещаме Първа пролет с усложнена зимна обстановка


Сн. Росица Пенкова - Варна, Фейсбук
През нощта под влияние на нов средиземноморски циклон валежите ще се усилят, на места ще са със значителни количества. В началото на нощта ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който до сутринта в Североизточна България ще се обърне от север-североизток и там валежите България ще са от дъжд и сняг, на места ще има и поледици. Ще се образува снежна покривка. Минимални температури от минус 2 до плюс 3 градуса. В останалите райони вятърът ще се обърне от юг и ще вали предимно дъжд, а минималните температури ще са между 3 и 6 градуса.
През деня валежите ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад, временно ще се усили, но привечер бързо ще отслабне. Максимални температури между 3 и 8, в Югоизточна България и по Южното Черноморие до 12-13 градуса.
Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 6-8 градуса.
                         
  
Изгледи за периода 21 – 23 март 2018:

Времето ще остане много динамично. През първото денонощие ще има променлива облачност, почти без валежи, а вятърът отново ще се обърне от изток – ще е слаб до умерен. Температурите слабо ще се повишат.
Още през нощта срещу четвъртък нов средиземноморски циклон в комбинация със силен североизточен вятър ще създадат усложнена зимна обстановка. Валежите ще са значителни валежи – в Североизточна България от сняг, в останалите райони отначало от дъжд, който по-късно почти навсякъде ще премине в сняг. Ще има условия за виелици и навявания. През целия ден температурите ще се колебаят около 0 градуса.
В петък валежите ще отслабнат и до края на деня ще започнат да спират. Вятърът постепенно ще отслабне. Температурите все още почти без промяна.

Деж. синоптик: Л. Маджаров


НИМХ при БАН - филиал Варна
телефон за информация:
GSM: 0885-26-27-01       


Няма коментари:

Публикуване на коментар