неделя, 29 октомври 2017 г.

Седми празник на плодородието „Земята и хората“ в Бабук с честване 40 г. на КИД в селото


За седма поредна година кметството на с. Бабук, НЧ „Дочо Михайлов-1906“ и Клуб на инвалида и пенсионера, с подкрепата на Община Силистра, проведе празника на плодородието „Земята и хората“, част от ѝобластен културен календар.Есенните изложби от ЗК Мотор93 на плодове и зеленчуци и на историята на клуба към селото, както и на типични ястия се радваха на голям интерес от гостите.


Събитието бе открито от кмета на с. Бабук Костадин Иванов. Официални гости на празника бяха  областният управител Ивелин Статев, който поздрави участниците и специално Клуба на инвалида и пенсионера с неговата 40-ата годишнина; Денка Михайлова - зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ на общината, връчвайки поздравителен адрес от името на кмета на общината, общинските съветници Мирослава Червенкова и Денислав Димитров, и др.


Във фолклорната програма взеха участие Клубове на инвалида и пенсионера в Бабук, КИД№4 в с. Калипетрово и КИД „Преселка“ в кв. Попово на град Алфатар; народните певци - Иванка Въндева и Георги Жеков, самодейни състави на Народно читалище „Христо Ботев-1940“ с. Кочмар, община Тервел, и на домакините от НЧ „Дочо Михайлов“.

От името на Общински съвет Силистра бе дарена камина на юбилярите, като инициативата е осъществена с подкрепата на областния координатор на ПП ГЕРБ  Тодор Тодоров и на организационния секретар Денислав Димитров. "Всички участвахме с лични средства за осъществяването на поредната благородна кауза", заявяват участвалите в проявата общински съветници.

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар