четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Поетеса и краевед е новият почетен гражданин на община СитовоПоетесата, писателка, краевед и културтрегер Красимира Орлоева (77 г.) е най-новият почетен гражданин на община Ситово, стана ясно от заседание на Общински съвет Ситово с председател Станчо Арсов, свикал тържественото заседание на местния законодателен орган в чест на празника на общината – Димитровден.

Кметът Сезгин Алиибрям връчи на известната с творчеството си за 31 Силистренски пехотен полк авторка предвидената в специалната наредба за символиката награда. С решения на общинските съветници за наградата „Почетен знак за граждански заслуги“ бе определен Иван Минчев от село Попина, негов кмет от 1973 до 1990 г., а грамоти за обществена дейност и за опазване на традициите получиха Стоянка Стоева и Станка Донева от село Добротица.

Поздравителни слова пред гости от местните органи на властта от общините Тутракан, Дулово и Главиница държаха г-н Арсов, кметът Алиибрям и заместник-областният управител Стоян Бонев. Представени бяха поздравителни адреси от президента Румен Радев, от областния управител Ивелин Статев, от общините и от общинските съвети в Силистра, Тутракан, Дулово и др. общини и институции.

Програмата за Димитровден в Ситово започна с поклонение в мемориалния комплекс при едноименния православен храм, в който участваха миряни от различни възрасти, за тях бе и специалният курбан, даден от бизнесмена Тодор Тодоров - областен координатор на ПП ГЕРБ. В събитието с поднасяне на цветя в памет на загиналите за свободата на България участваха представители на местното самоуправление.
Кметът на общината отбеляза заслужите през последните години на личности и фирми, осигуряващи работни места и икономическо развитие, както още приключили ремонти на детските градини в Ситово, Любен и Босна, и за предстоящо асфалтиране на улици в различни населени места с осигурени от правителството средства за около 700 хил. лева.Няма коментари:

Публикуване на коментар