сряда, 11 октомври 2017 г.

Ветераните на ФК „Доростол” с разгромна победа в Тервел срещу ФК „Вихър” от с. Жегларци



Състав на отбора по азбучен ред: 
Валери Тончев, Велиян Петров, Веселин Димитров, Георги Стойков, Даниел Георгиев, Деян Дечев, Димитър Перчемлиев, Ивайло Желязков, Иван Желев, Илиян Илиев, Красимир Алексиев, Константин Костадинов, Недьо Недев, Николай Желязков, Съботин Събев, Цветан Галев - треньор и организатор   
В нов формат е тазгодишното първенство по футбол за ветерани в Североизточна България като част от държавния шампионат, научаваме от www.dobrichmedia.com В края на м. септември т.г. участие бяха заявили общо 8 клуба под администрацията на Зонален съвет на БФС с център Варна.

По програма днес играха ФК „Вихър” от с. Жегларци и ФК „Доростол” Силистра в град Тервел. Резултатът е 0:7 с голмайстори: Даниел Георгиев - хет трик - 3 гола, по един на Николай Желязков, Съботин Събев, Цветан Галев и Константин Костадинов.

Така футболистите над 35 г. на крайдунавския град вече имат първата си победа. И няма как да е иначе, след като в тима са играчи, радвали трибуните на ниво „А” и „Б” професионалните групи - преди години, разбира се. Някои от от футболистите са по над 50 г. Някои от тях са треньори в новорегистрирания  ФК „Доростол с президент Деян Дечев. В реализацията на успешния проект - ветерани играят футбол в Силистра, заслуга има и Димо Мирчев, който е сред основните благодетели.

Сред останалите отбори са ФК„Калиакра”, ФК „Лудогорец” от Разград,  от Генерал Тошево е ФК „Спортист”, а от Варна - ФК „Черно море”, ФК „Дунав" Русе и ФК „Светкавица" Търговище. Според правилата победителят, продължаващ в следващия кръг, се излъчва в една среща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар