четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Баскетболист от "Балкан" и учителка с почетен плакет за празника на Главиница



В Главиница бе проведено тържествено заседание на местния Общински съвет, на което бяха обявени поредните носители на почетния плакет на общината навръх празника на града - Димитровден. Това са баскетболистът Павел Иванов - от тази година играч на "Балкан" Ботевград, родом от малкия добруджански град, но заминал на 13-годишна възраст в София - дългогодишен играч на "Левски", а после и в Аржентина; и покойната учителка Еленка Борисова, която е била три мандата председател на читалищното настоятелство, един от най-всеотдайните местни дейци на образованието и културата. 

Бащата на екснационала и представител на семейството на педагожката, която е била и директор на училището, взеха наградите и споделиха свои мисли пред аудиторията от общински съветници, общинари, бивши и настоящи народни представители, представители на държавните институции, както и граждани.

Кметът Неждет Джевдет, председателят на ОбС Месут Алиш, заместник-областният управител Стоян Бонев и председателят на ОбС Силистра д-р Мария Стойчева поздравиха присъстващите с празника - Димитровден и Ден на Главиница. 

Поздравителни адреси за празника изпратиха президентът на България Румен Радев, евродепутатът Филиз Хюсменова, народните представители Алтимир Адамов и Стоян Мирчев,  областният управител Ивелин Статев, НСОРБ, АДО "Дунав", кметове на съседни общини (в залата присъстваха също представители на Тутракан, Дулово и Ситово, както и областните лидери на БСП и ДПС).

Няма коментари:

Публикуване на коментар