сряда, 18 октомври 2017 г.

В ПГМТ Силистра потърсиха отговор на въпроса "Що е стрес, афект, емоция...?"


  На 16 октомври 2017 г. в ПГМТ „Вл. Комаров“ Силистра бе проведено атрактивно събитие с УСУ, 9А и представители на 11 А клас  на тема „Страхът - афект, емоция, стрес“ по материали на Мадлен Алгафари и Катя Кючукова, съобщиха от Клуб „Ексклузивен репортер“. Учениците се запознаха с основни понятия като афект, емоция, стрес с цел да се научат да ги разпознават както у себе си, така и у околните с цел да се предпазят и придобият умения за тяхното преодоляване.
След кратка презентация по темата, учениците преминаха към скеч по фрагмент от  книгата на Антоан дьо Сент Екзюпери - „Малкият принц“, с което внесоха идеята за възможността за преодоляване на стрха у всеки един от нас, изигран от представителите на УСУ при ПГМТ „Вл. Комаров“.
След това всички ученици заедно потърсиха отговор на въпроса „Какво трябва да направя, за да спра да се страхувам?“, като откриха и набелязаха 3 начина за справяне със страха на база откъси от филмите „Ян Бибиян“ и др. произведения, а накрая създадоха едно общо изречение като всеки написа по една буква от него и така стана част от увереното твърдение, че животът си е наш и всеки носи отговорността да направи от него това, което пожелае. И нека промяната не ни плаши, а напротив- нека опитваме и опитваме...Докато резултатът ни хареса!



Няма коментари:

Публикуване на коментар