сряда, 11 октомври 2017 г.

Кръгла маса по силанизация в Силистра

Националният координационен съвет на Национална програма за профилактика на оралните заболявания  при деца от 0 до 18 г. в България, съвместно с Български зъболекарски съюз, Министерство на здравеопазването и регионалния координатор на програмата в област Силистра д-р Мария Димитрова, организират на 11 октомври 2017 г. от 15  часа в заседателната зала на Общински съвет Силистра кръгла маса, на която ще бъдат обявени и обсъдени дейностите, които се предвиждат в рамките на НППОЗД, до края на 2017 година.

Актуалният повод за форума е стартиралата на 15 септември изключително важна кампания за поставянето на силанти на деца от 5 до 8-годишна възраст само на 6-те постоянни зъби в рамките на Националната програма, утвърдена от Министерски съвет на Република България. Поставянето е безплатно за родителите и ще продължи до 20 ноември 2017 г. в цялата страна. Поставянето на силанти притежава огромен потенциал да елиминира зъбния кариес при децата, като се създава бариера между зъба и бактериите, които го причиняват (www.oralnaprofilaktika.bg)  Основна и най-достъпна информация за всички родители - на безплатен телефон 0800 1 45 46=
  
Гости на кръглата маса са д-р Николай Шарков - председател на БЗС; д-р Борислав Миланов - главен секретар и д-р Виктория Жекова - Национален координатор на НППОЗД;. Те ще беседват със стоматолози от общините в Област Силистра, работещи по Програмата, както още с директори на учебни заведения, представители на родителски настоятелства, граждани и журналисти.


    

Няма коментари:

Публикуване на коментар