вторник, 3 октомври 2017 г.

Нов проект на "Стеаринос" Силистра


Нов проект за добри и безопасни условия на труд, финансиран напълно по европейска програма реализира „Стеаринос” Силистра, стана ясно на среща с журналисти, организирана от ръководството на фирмата. Той е насочен към условията на труд за близо 100-те работници, за разлика от предишния - „Подобряване на производствения капацитет в МСП”, който е от преди 2 години, подготвен с фирмено съфинансиране, използван за оборудване. 

Фирмата е единствена в Европа, произвеждаща този тип свещи - 500-800 артикула, предвидени за експорт чрез германски фирми за целия свят. В основата на екологичните свещи е палмово масло плюс различни аромати, които горят неутрално. Стеаринът  е смес от мастни киселини, получени при фракциониране на твърдите компоненти в процес на обработка на палмовото масло и е внос от Малайзия. 

Работещите във фирмата са от Силистра, Айдемир, Татарица и Калипетрово, а е имало и от Проф. Иширково. Производствените халета на фирмата, която в Силистра е от 2004 г. насам, се намират на територията на бившата тъкачна. Тя разполага с онлайн магазин чрез Германия. В България продуктите се намират чрез големи вериги магазини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар